Åpnet med storørret
På fiskekonkurransens første dag dro Kjell Åge Jakobsen fra Sølenstua i Engerdal opp en over fire kilo tung ørret i Femundselva.
02. Juni 2005
Ola Matsson - Østlendingen

FORNØYD: Ørreten til Kjell Åge Jakobsen fra Sølenstua i Engerdal veier 4.220 gram og er tatt i Femundselva 1. juni. Foto: Ola Matsson.

I joggebukse og joggesko kjempet han med storørreten i 20 minutter før han lyktes å dra den opp på land.
- Flere ganger var jeg sikker på at den var borte. Men plutselig stakk den ut i elva igjen og jeg måtte løpe opp og ned langs elvekanten. Om det var kaldt? Nei, jeg merket ikke engang at joggeskoene ble kliss bløte, sier han smilende.
Vel oppe på land tok Jakobsen med seg fiske til Gløtvold Handel på Drevsjø for å få den registrert. Ørreten ble veid til 4.220 gram, lengden er 72,5 centimeter. Det er ikke hverdagskost å få så stor fisk på kroken - sjøl ikke i fiskerike Femundselva.

Svigerfar
Sjøl om fisken er stor, tror ikke Jakobsen at den holder til førsteplass i Østlendingens fiskekonkurranse.
- Svigerfar, Harry Hermansen fra Rendalen, vant ørretklassen i fjor med en rugg på 4.580 gram. Jeg tipper han slår meg i år også.
Uansett synes Jakobsen det er moro at fiskesesongen er i gang igjen. Storørreten ble tatt med kastestang og rappala. Bare sommeren kommer til Engerdal skifter han til fluestang.
- Jeg brukte enkelt utstyr, 0,25 sene og lukket snelle. Men yngstedatteren min på elleve var årsaken til at jeg dro ut. Hun er en veldig ivrig fisker og maste om at vi måtte ta ne tur til elva. Det angrer jeg ikke på nå, sier han.

Ingen hov
Jakobsen må også rette en takk til naboen, Finn Løberg. Uten hans hjelp ville antakelig ikke fisken kommet på land.
- Jeg hadde ingen hov og skrek på hjelp. Finn hørte hva jeg basket med og hovet inn fisken for meg. Nå skal vi ut mer. Jeg er sikker på at det finnes flere storrugger ute i Femundselva, sier han.

Vi minner om at Østlendingens fiskekonkurranse går fram til 1. september og at det er sju sportsforretninger i Hedmark som tar imot registreringer: Gløtvold Handel på Drevsjø, Intersport Kremmertorget i Elverum, Sporten på Koppang, Sport 1 på Rena, Alvdal-Tynset Sport, G-Sport Flisa, Trysil Sportssenter.


Ola Matsson

© COPYRIGHT Østlendingen


redaksjonen@ostlendingen.no Østlendingen

Tilbake Neste artikel